Бившият руски президент Дмитрий Медведев каза, че доставянето на още

...
 Бившият руски президент Дмитрий Медведев каза, че доставянето на още
Коментари Харесай

Медведев: Украйна ще изгори, ако бъдат доставени на Киев американски далекобойни ракети

 Бившият съветски президент Дмитрий Медведев сподели, че доставянето на още съвременни американски оръжия за Украйна единствено ще докара до нови ответни удари от Русия, в това число в сходство с нейната нуклеарна теория, съобщи Ройтерс.

 

" Цяла Украйна, която остава под властта на Киев, ще изгори ", съобщи Медведев в документално изявление за журналистката Надана Фридрихсон, оповестено в нейния канал в Телеграм, съобщи Българска телеграфна агенция.

На въпрос дали потреблението на оръжия с по-голям обхват може да накара Русия да договаря с Украйна, Медведев, който е заместник-председател на съветския Съвет за сигурност, отговори, че " резултатът ще бъде тъкмо противоположният ".

 

" Само морални изроди, каквито има задоволително и в Белия дом, и в Капитолия, могат да настояват сходно нещо ", съобщи той.

 

Пентагонът сподели през вчерашния ден, че оповестената от Съединени американски щати военна помощ за Украйна на стойност 2,175 милиарда $ включва нова ракета, която може да удвои далекобойността на силите на Киев.

 

Попитан какво би се случило, в случай че оръжията обещани от Съединени американски щати на Украйна, бъдат употребявани, с цел да бъде нападнат Крим, анексиран от Москва през 2014 година, или територия по-навътре в Русия, Медведев сподели, че съветският президент Владимир Путин ясно се е изразил по този въпрос.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР